Ai nevoie de inspiratie pentru masa de pranz? Nu ai cum sa dai gres cu o ciorba de pui a la grec

Unul din cele mai apreciate preparate din carne de pui este ciorba de pui a la grec pentru masa de pranz, atat de catre cei mici, cat si de cei mari. Servita atat in marile restaurante, cat si in autoserviri, in meniurile zilnice, aceasta ciorba are un gust deosebit, o consistenta speciala si este o varianta foarte usoara si delicioasa pentru un pranz reusit.

Ciorba de pui a la grec nu necesita ingrediente speciale sau dificil de gasit pe piata, ci mai degraba ingrediente naturale si usor de procurat de la orice supermarket sau de la piata.

Ingrediente pentru ciorba de pui a la grec
Pentru a prepara cea mai buna ciorba de pui a la grec gospodinele au nevoie de jumatate de kilogram de spate de pui La Provincia, de doi morcovi mici, de jumatate de radacina de patrunjel, o radacina de pastarnac, o telina de dimensiuni mici, de o lingura de ulei si cateva fire de ceapa verde.

Lista ingredientelor este completata de 50 de grame de orez, de o lingura de smantana, de 2 galbenusuri de ou, o lamaie, o legatura de marar si una de patrunjel, de sare dupa gust si cateva boabe de piper.

Mod de preparare ciorba de pui a la grec
Ciorba e pui a la grec se prepara in mod simplu si rapid daca sunt respectate etapele recomandate de specialisti. Asadar, se curata, se spala si se taie radacinoasele in cubulete. Se toaca ceapa verde, mararul si patrunjelul separat si se spala spatele de pui La Provincia.

Intr-o cratita se calesc toate radacinoasele tocate cubulete in ulei incins pentru cateva minute. Intr-o oala suficient de mare se pune spatele de pui cu piele la fiert cu sare. Se aduna spuma cand se formeaza si se adauga amestecul de zarzavaturi calite cand apa este din nou limpede. Se completeaza cu ceapa verde tocata si cu boabele de piper.

Dupa ce ciorba a fiert la foc mediu jumatate de ora se scoate carnea, se dezoseaza bucatile de pui indepartandu-se pielea si oasele si se introduce din nou carnea in oala. Se completeaza cu orezul si dupa inca un sfert de ora se pune jumatate din amestecul de verdeturi in oala. Cealalta jumatate de verdeturi se pune inainte de a stinge focul.

Se amesteca separat galbenusurile de ou crud cu lingura de smantana si sucul de lamaie si se sareaza putin compozitia. Se adauga un polonic de cioba peste mix si se adauga inapoi in ciorba si se amesteca bine. Se adauga verdeata ramasa inainte de a inchide focul.

Se serveste calda. Ciorba de pui a la grec nu se recomanda a fi reincalzita din cauza oului crud pe care il contine, de aceea este indicat ca gospodinele sa prepare o cantitate de ciorba suficienta pentru toti membrii familiei la pranz.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *