Alunitele obisnuite si cele raspunzatoare de melanom se pot observa indeaproape cu ajutorul dermatoscopiei

dermatoscopieIn functie de mostenirea genetica si de foarte multi factori externi, printre care si radiatia solara, pielea noastra poate prezenta una sau mai multe alunite. Este un lucru comun sa avem alunite, nu inseamna nicidecum ca avem melanom, alunitele nu pun probleme deosebite si nu ne influenteaza viata. Este adevarat ca sunt si cazuri in care alunitele apar pe fata si sunt de mari dimensiuni sau pe suprafete mari de pe spate sau membre, insa aceste cazuri sunt rare.

Alunitele incep sa fie periculoase daca isi schimba forma si marimea, culoarea, daca apar si dureri sau senzatie de mancarime la nivelul lor. O simpla privire in oglinda dupa sau inainte de baie nu rezolva problema diagnosticarii. Singura procedura care va poate spune exact ce alunite au probleme si trebuie analizate cu atentie si care sunt comune poarta numele de dermatoscopie.

Dermatoscopia se ocupa de supravegherea si diagnosticarea leziunilor pielii, nu este invaziva, identifica cu precizie foarte mare cancerul de piele, putand contribui la stabilirea unor tratamente exacte pentru cele mai frecvente tipuri de alunite problematice. Examinarea pacientilor cu alunite multe pe corp se realizeaza in clinici speciale, de tipul Hebra Dermatologie, de catre medici stomatologi specializati in acest tip diagnosticare.
Instrumentul cu ajutorul caruia e posibila o dermatoscopie se numeste dermatoscop, adica un fel de microscop puternic care mareste foarte mult zona observata. In urma unei dermatoscopii se creeaza si o harta a alunitelor si se depisteaza eventuale anomalii de dezvoltare. Cu microscopul puternic se pot vedea toate celulele care compun alunitele, modul in care sunt aranjate, se poate diagnostica mult mai usor cele mai multe tipuri de probleme aparute de la aceste alunite.

Alunitele se reanalizeaza dupa o perioada de timp si datele stocate se pot compara pentru determinarea unei evolutii concrete. Tot in cadrul acestei proceduri simple se pot diferentia leziunile pigmentare de cele nepigmentare si se poate constata melanomul malign pentru inceperea tratamentului din timp. La Hebra Dermatologie dermatoscopia se realizeaza de catre cei mai buni dermatologi, echipamentele moderne si experienta acestora garantand o diagnosticare rapida si corecta. Pentru lista de preturi si informatii suplimentare despre procedura dermatologica puteti vizita site-ul oficial.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *