Aparatele dentare montate in clinicile de ortodontie

aparate-dentareAtunci cand apar probleme de vorbire cauzate de o pozitionare incorecta a dintilor sau din cauza unei ocluzii dentare deficitare singura solutie este montarea unor aparate dentare profesionale la o clinica de ortodontie. Doar medicul ortodont poate sa decida ce fel de aparat dentar se va potrivi pe tipul de dantura al pacientului, interventia medicala de fixare si activare a aparatelor se va realiza doar sub supraveghere medicala. In urma unui consult amanuntit stomatologul va stabili impreuna cu pacientul ce fel de aparat dentar este mai bun pentru modul in care se prezinta dantura si pentru problemele depistate.

In functie de ce doreste pacientul sa obtina se poate monta un aparat dentar fix sau un aparat dentar mobil. Ambele tipuri de aparate dentare gasite in orice clinica de ortodontie sunt foarte eficiente, dintii vor reveni la pozitiile corecte, spatiile interdentare vor fi ajustate, unele modele permit scoaterea periodica, altele nu, insa se recomanda purtarea lor permanenta pentru ca dintii au tendinta sa revina la vechile pozitii cand nu mai sunt „stimulati” mecanic de elementele mobile ale aparatelor dentare. Materialele din care sunt realizate aparatele dentare rezista bine la uzura, periajul dentar poate fi facut fara probleme, igiena cavitatii bucale se realizeaza la fel ca si cand nu exista aparatul. Periodic pacientul merge la dentist pentru observarea efectelor si „strangerea” aparatului dentar. Sunt si variante de aparate dentare care sunt invizibile, sunt din materiale mai scumpe, insa nu se observa daca nu te uiti cu atentie, aparatul dentar este recomandat a fi montat inca din copilarie, dar il pot purta si adultii care vor sa aiba o vorbire corecta si un zambet impecabil.

Disconfortul resimtit in primele zile de purtare va disparea cu timpul, pacientii se vor obisnui cu senzatia, dintii vor incepe sa se „miste” si sa isi reia pozitia corecta pe maxilar. La final, dupa ce se va indeparta aparatul, dantura va arata mai bine ca niciodata, va putea fi periata mult mai usor si mai eficient.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *