Care este diferenta dintre pud si puz si cum se obtin mai usor documentatiile aferente?

pud-puzOrice arhitect profesionist stie foarte bine ca nimic nu se poate face fara cateva detalii legate de urbanismul zonei unde se va construi o casa, o cladire. Urbanismul este un domeniu al proiectarii si are drept scop planificarea unei zone a unei localitati, toate detaliile din planurile urbanistice sunt de o importanta vitala pentru cel care va proiecta o anumita structura a unei cladiri, de aceea ele trebuie intelese si cunoscute in cel mai mic detaliu. Unul dintre planurile urbanistice necesare pentru a putea incepe o proiectare este Planul Urbanistic de Detaliu sau pud. PUD-ul este realizat de arhitect, cuprinde o intreaga documentatie care odata obtinuta permite retragerile constructiilor fata de limitile de proprietate, aliniamentul corect al constructiilor sau pozitionarea racordurilor la utilitati.

Avem nevoie de pud doar cand are loc o interventie la nivel de parcela. Pe de alta parte, mai este nevoie si de Planul Urbanistic Zonal sau puz, include si el mai multe documente de obtinut care permit modificarea parametrilor specificati anterior de PUD, alaturi de POT si CUT, regimul de inaltime si schimbarea folosintei terenuri plus multe alte elemente specifice. Solicitarea unei documentatii puz se va solicita atunci cand apar probleme legate de reglementarile zonale sau cand primaria cere alta reglementare, o completare la Planul Urbanistici General si la Regulamentul General de Urbanism. Cerem documentatie puz cand realizam o interventie in zona, sunt cuprinse reglementari pentru parcela studiata si pentru proprietatile vecine, valabilitatea PUZ-ului si pentru documentatie puz este de 5 ani. Ambele tipuri de acte si documente sunt completari la PUG. Desi poate parea destul de complicat, documentatiile si planurile amintite se obtin usor daca apelati la expertii de la 1design.ro, firma arhitectura cu experienta si portofoliu solid.

Consultantii One Design stiu foarte bine diferenta dintre pud si puz, va vor ajuta sa obtineti actele corecte in cel mai scurt timp, orice act din documentatie va fi explicat celui care il solicita. Proiectarea constructiei pentru care se obtin cele doua planuri se poate realiza tot de One Design, firma are servicii complete asa ca puteti lasa totul in seama echipei de specialisti, care se va ocupa si de obtinerea documentatiei, si de avize sau proiectare, design interior si gasirea celor mai bune solutii pentru o constructie solida, sigura si eleganta. Orice nelamurire aveti o puteti adresa arhitectilor de la One Design, fiecare pas din procesul de proiectare si design poate fi personalizat in functie de buget si de nevoile dvs., de viziunea dvs. despre locuinta sau cladirea care se va construi.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *