Casu Marzu

Noi 25

Oricine se gandeste la branza deja saliveaza si vede tone de branzeturi numai bune de a fi savurate la o masa copioasa. Insa in Sardinia, branza nu e asa de apetisanta. Casu marzu este o delicatesa acolo, este o branza putreda, si mai are si viermi vii in ea.

La inceputa acest tip de branza era doar afumat si bine sarat, insa cand a aparut noul tip de branza viermii au intrat in ea prin depunerea oualelor de catre anumite tipuri de insecte.

Viermii raman in branza odata ce ajung la maturitate, in interiorul branzei incepe sa apara procesul de putrefactie pentru ca apar enzime de la acesti viermi, interiorul e putin gumat cand e servit, lipicios, insa are in el o multime de viermisori.

Cand ajunge o bucata de branza in gura, viermii sar din ea speriati si la 15 cm. In trecut branza nu avea ce cauta in U.E. Cu toate astea branza continua sa fie servita in Sardinia si se produce in continuare, spre disperarea celor care nu prea sunt la curent cu ce e mai noi in materie de branzeturi.

FacebookTwitterGoogle+

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *