Cateva trucuri pe care le folosesc pentru a accentua buzele

Personal, nu sunt cea mai mare fana a machiajului strident. De obiei, incerc sa respect regula de baza: daca prin machiajul meu accentuez ochii, atunci buzele le dau cu un ruj mai putin tipator sau invers, aplic pe buze un ruj de o nuanta mai puternica, in schimb, machiajul ochilor este unul mai modest. Mie, in mod normal, imi place mai mult sa accentuez buzele, de aceea, pentru ochi folosesc, de cele mai multe ori, doar mascaraua si poate ceva farduri naturale pentru pleoape. De aceea, de-a lungul timpului am invatat cateva trucuri pentru a accentua buzele, pe care vreau sa le impartasesc si cu voi.
In primul rand, vreau sa recunosc ca imi place foarte mult rujul de culoare rosie, de aceea, il folosesc destul de des. Uneori il folosesc doar pentru a da un pic de nuanta buzelor, insa, atunci cand ies seara, prefer sa imi fac si un contur perfect. Folosesc creionul pentru buze, care, de obicei este in aceeasi nuanta cu rujul sau poate chiar un pic mai inchisa. Dupa ce dau forma cu ajutorul creionului, aplic rujul, apoi un balsam. Atunci sunt sigura ca imi va rezista intreaga seara.

Mai este un truc pe care imi place sa-l aplic. Dupa ce am dat buzele cu rujul, in colturile buzelor aplic putin creion negru, dupa care cu periuta pentru ruj uniformizez tot si astfel, obtin o nuanta putin mai inchisa in partea dintre colturile buzelor, ceea ce face ca buzele sa para putin mai mari.
Iti recomand sa atragi o atentie deosebita buzei superioare, acolo unde se formeaza si arcul lui Cupidon (este un nume foarte frumos, trebuie sa recunosc). Aceea este considerata o zona foarte senzuala a buzelor, de aceea, cand faci conturul buzelor, ai grija sa accentuezi acel arc si sa-l pui in valoare.
Daca iti doresti ca buzele tale sa para mai voluminoase, atunci ai nevoie de un creion alb. Cu ajutorul lui trebuie sa accentuezi partea din mijloc a buzelor tale. Desenezi cu creionul o dunga chiar pe mijloc, care sa fie destul de lata. Dupa asta, colturile buzelor trebuie sa le dai cu un creion care sa accentuezi contrastul. Trebuie sa omogenizezi totul, poti sa faci asta chiar cu mana, astfel incat sa nu fie prea izbitor contrastul. Iar, pe final, aplici balzam pe buzele tale si efectul unor buze mai voluminoase este garantat.

Daca iti doresti sa obtii un efect de culoare mata a buzelor, eu, personal, ador efectul asta. Atunci, dupa ce ai aplicat rujul, aplica putina pudra transparenta si las-o sa actioneze cateva minute. Apoi, te poti bucura de efectul dorit. Nu uita, in timpul machiajului sa folosesti fondul de ten si pudra, astfel incat sa accentuezi zona buzelor, iar constrastul format cu rujul sa fie unul care atrage privirile.
De altfel, nu uita ca buzele tale au nevoie de ingrijire, de aceea, ai grija sa le rasfeti, sa folosesti balsam de calitate. In mod regulat aplica scrab pe buze. Cand incepe sezonul rece, buzele noastre sunt si mai vulnerabile, de aceea, au nevoie de o ingrijire speciala. Dar despre asta vorbim intr-un alt articol. Va doresc spor la experimentele voastre si sa aveti grija de buzele voastre!

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *