Cazare la hotel sau la particular? Unde e mai avantajos sa mergem?

cazare-neptun-olimpCand va planificati concediul pentru perioada estivala aveti la dispozitie doua variante: fie va cazati la hotel, fie alegeti o vila sau un particular. Fiecare varianta are avantajele si dezavantajele sale. Cazarea la un hotel in Neptun Olimp, de exemplu, inseamna in primul rand multe ore petrecute pentru documentarea despre unitatea de cazare, telefoane date pentru a afla daca mai sunt locuri disponibile, servicii de buna calitate si o intimitate mai mare.

Pe langa dotarile standard care le gasiti si la un particular sau la vila, hotelurile pun la dispozitie sali de conferinte, ofera servicii aditionale contra cost sau gratuite, incluse in pretul biletului, acces la spa, piscina, locuri de joaca pentru copii, parcare privata, acces la terenuri pentru practicarea diverselor sporturi. In hotel este inclus si restaurantul acestuia, unde puteti manca, exista zone special amenajate pe plaja din fata hotelului, unde se poate face plaja fara ca turistii sa fie deranjati.

Spre deosebire de cazarea la un hotel in Neptun Olimp, cazarea la particular poate fi mult mai ieftina, puteti avea si un ghid ad-hoc, proprietarul vilei sau apartamentului in care va cazati, puteti sa va preparati propria mancare sau sa gustati din cele mai bune specialitati din zona. Intimitatea este mai mare la vila sau intr-un apartament decat la hotel, dotarile nu sunt insa cele de la nivelul unei unitati de cazare de patru sau cinci stele. Daca mergeti cu familia e de preferat sa va cazati la un hotel, pentru ca puteti avea reduceri si servicii in plus si pentru cei mici, petreceri speciale pentru ei si spatii de joaca unde acestia vor fi supravegheati de personal calificat. In plus, la hoteluri aveti si un discount in functie de zilele petrecute, puteti primi de la una la trei nopti in plus in functie de perioada sejurului si de numarul de turisti care apar pe bilet.

Pe de alta parte, la particulari sau sa vile puteti sa fiti siguri ca veti gasi in fiecare an o cazare decenta, fara sa va temeti ca nu veti mai gasi un loc in hotel sau ca acesta se va da altcuiva pana sa veniti dvs. Totul depinde de bugetul dvs. si de ce va doriti de la un concediu la mare. In privat sau la hotel, ambele optiuni va asigura un sejur perfect la mare.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *