Ce este canonical tag si de ce este important pentru site-urile web

canonical-tagPentru toti cei care detin site-uri web, in special, magazine online, si care doresc sa-si mareasca vizibilitatea in mediul online, pe langa numeroasele metode de publicitate si promovare pe care le ofera internetul, este foarte important sa cunoasca metode eficiente de optimizare seo. Optimizarea seo a site-ului reprezinta acea cale spre o pozitionare mai avantajoasa in motoarele de cautare. Exista multiple tehnici de optimizare seo a site-urilor web si probabil, in calitate de detinator al unui magazin/site online, cunosti si tu, cel putin una dintre ele.

Personal, fiind specialist in PR, am avut tangente cu promovarea online a site-urilor, insa, de cele mai multe ori, mie imi revenea partea de social media, de promovare pe site-uri de socializare si de creare a continutului pentru aceste pagini. Cu toate acestea, incerc in mod constant sa-mi dezvolt orizontul cunostintelor in promovarea in mediul online, de aceea, incerc sa asimilez orice materiale pe care le consider importante si pe care mi le furnizeaza colegii mei care se ocupa de optimizarea seo a site-urilor.

Astfel, am ajuns sa citesc un articol, care mi s-a parut mie un material foarte bun, inclusiv pentru cei care abia incep sa lucrez in domeniul promovarii web. Articolul se bazeaza pe o definire canonical tag, atat de necesara pentru optimizarea seo a site-urilor, relevand, in acelasi timp, importanta folosirii corecte a unui tag canonical pentru functionarea eficienta a site-urilor.

Canonical tag este un termen folosit pentru a defini acea parte a link-urilor care duc spre site-ul tau si care arata acelasi produs, care, de altfel, trebuie sa fie identice. Altfel spus, spre un produs de pe site-ul tau, pot sa existe mai multe link-uri, dar, toate ele trebuie sa aiba un segment comun, numit tag canonical. Daca acest canonical tag lipseste, pot aparea dublari de continut si pot aparea penalitati de la motoarele de cautare. Mai multe detalii despre acest tag canonical poti citi pe site-ul celor de la DWF, unde vei afla si cum poti sa verifici daca este setat corect acesta pentru site-ul tau.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *