Ce tipuri de combustibil folosesc masinile promovate prin anunturi auto

Cele mai multe masini tranzactionate pe piata de anunturi auto folosesc ca si combustibil benzina, insa tehnologiile auto permit folosirea mai multor tipuri de combustibil alternativ. Decizia de a cumpara o masina implica luarea in considerare a costurilor de rulare si de intretinere pe termen lung. In urma scumpirilor progresive si constante a benzinei si motorinei, multi romani isi indreapta atentia catre combustibilii alternativi. Care sunt acestia?

Petrolul lichefiat
Una dintre metodele alternative de a alimenta masina este petrolul lichefiat, cunoscut sub numele de propan. Desi este mai bland cu mediul inconjurator decat sunt benzina si motorina, masinile cu alimentare pe baza de propan sunt in numar limitat. Marea Britanie este tara in care majoritatea masinilor alimentate cu propan sunt comercializate si tranzactionate prin anunturi auto.
Inainte de a cumpara o astfel de masina gandeste-te la posibilitatile de a procura acest combustibil in tara de rezidenta.
Bio-diesel
Membrii gospodariilor care folosesc ulei la prajit ori care au de unde sa procure ulei folosit sunt candidati perfecti pentru o masina alimentata cu bio-diesel. Aceste masini sunt adaptate pentru a folosi uleiul ca si combustibil, fie ca este vorba despre ulei de rapita, de floarea soarelui sau din sfecla de zahar. Folosind un combustibil natural, aceste masini usor de gasit in anunturi auto nu polueaza, iar pretul uleiului folosit nu poate fi comparat cu pretul carburantilor traditionali.
Etanol
Masinile care folosesc etanol in locul combustibilului traditional sunt apreciate pe siteurile cu anunturi auto datorita faptului ca motorul nu necesita modificari tehnice pentru a functiona cu etanol.

Numeroase masini pot functiona cu etanol de concentratie 100%, insa este folosit pe scara larga ca aditiv, ci nu ca si combustibil. Unele benzinarii au si statii de alimentare cu etanol, insa gasirea unei astfel de benzinarii poate fi problematica.
Atunci cand verifici anunturile auto in cautarea unei noi masini trebuie sa iei in considerare diversele taxe pe care trebuie sa le platesti in functie de combustibilul folosit de automobil. De asemenea, gasirea unei surse de alimentare cu un combustibil alternativ poate sa fie problematica in prezent si trebuie sa iei si asta in considerare.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *