Centrala electrica versus centrala termica pe gaze

centrale-electriceCentrala termica pe gaze si centrala electrica – acestea sunt cele doua mari tipuri de incalzire centrala utilizate cel mai frecvent la scara larga in intreaga lume, in constructii rezidentiale. Iata de ce pentru un proprietar aflat in cautarea unei noi centrale termice, alegerea trebuie de multe ori sa se facă intre acestea doua (centrale termice electrice si centrale termice pe gaz), tinand cont ca ambele tipuri au partea lor de argumente pro si contra, care trebuie luate in considerare.

Iata mai jos principalele argumente de discutat in eterna disputa centrala pe gaz vs centrala electrica.

Privita la scara larga ca metoda mai curata si mai ecologica de incalzire pentru casa, centrala electrică este, de asemenea, populara pentru mai multe alte motive.
Un avantaj foarte important al sau este ca nu trebuie sa iti mai faci griji pentru o sursa de combustibil si pentru conductele de gaz instalate in casa. In plus, spre deosebire de sobele cu lemne sau de instalatiile de incalzire mai moderne cu combustibil solid sau chiar lichid, centrala electrica nu trebuie sa stocheze o sursa de combustibil in casa tot timpul si astfel sa necesite un spatiu suplimentar.
Pe de alta parte, in zone in care nu exista racordare la reteaua de gaze, solutia salvatoare o reprezinta tocmai aceste centrale electrice.
Asa cum exista zone de case neracordate la conducta de gaze, exista inca si blocuri unde nu exista gaze sau unde alimentarea cu gaz a fost taiata din pricina datoriilor foarte mari catre furnizor. In acest tip de blocuri, varianta ideala pentru incalzire este achizitionarea unei centrale electrice de apartament. Cele mai multe centrale electrice de apartament rezolva atat problema incalzirii cat si problema apei calde menajere, atat de necesare intr-o locuinta.

Centrala electrica este o unitate de incalzire centrala care furnizeaza caldura fara combustie. Ca urmare, nu exista nici o ardere a produselor secundare incalzirii. De aceea nu trebuie sa va faceti griji pentru aerisire sau eliminarea fumului si astfel pentru mentinerea in siguranta atat a casei cat si a celor care locuiesc acolo.
Riscul intoxicarii cu monoxid de carbon este de asemenea exclus gratie unei centrale electrice.
Dezavantajul principal al acestor centrale termice electrice este legat de pret, din pacate. Nu este vorba despre pret de achizitie, pentru ca aici lucrurile stau destul de bine, existand variante foarte bune de pret pentru toate categoriile de centrale termice electrice si pentru toate capacitatile de care aveti nevoie, in functie de casa pe care o aveti de intretinut.

Este vorba insa de faptul ca electricitatea este un combustibil mai scump decat gazul, in acest moment. Astfel, e bine sa cumparati electrocasnice pentru locuinta eficiente din punct de vedere al consumului.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *