Centrale pe baza de combustibil solid

Centralele pe baza de combustibil solid nu sunt intotdeauna indicate, ele avand ca destinatie casele din mediul rural, sau in orice caz casele din mediile aerisite, in care nu este prezenta o aglomeratie de blocuri. Acestea pot fi usor daunatoare si din neatentie se pot intampla multe totusi pe Expert Instal Group aveti la alegere produse care prezinta cel mai inalt grad de siguranta. Desigur au si ele masurile lor de protectie, perfectionate in ultimul timp care nu mai lasa loc neplacerilor adesea nefaste.

Centralele pe baza de combustibil solid sunt cele care functioneaza prin arderea carbunilor, a lemnului, a peletilor, producand apa calda. La randul lor au mai multe categorii precum: centrale cu combustibil solid fabricate din otel, centrale cu gazeificare cat si centrale pe peleti sau cazane din fonta. Cazanele din fonta presupun arderea lemnului, iar puterea lor este variabila. Desigur corpul este realizat din fonta de unde chiar vine si denumirea centralei cu pricina. Centralele cu gazeificare sunt ceva mai complexe deoarece ele functioneaza tot prin arderea lemnelor insa la final produc si un gaz care poate sa fie folosit, acesta ajungand in aceasta forma prin distilarea uscata a lemnelor. Spunem ca sunt mai complexe mai ales pentru ca, gazele care rezulta in urma distilarii ajuta la o functionare net superioara, arderea avand un timp mult mai indelungat. Acest tip de centrale insa sunt realizate numai si numai din otel.

Centralele pe peleti au si ele ceva special, insa principiul de functionare este similar cu cel al centralelor cu combustibil solid, deoarece utilizeaza arderea peletilor in loc de lemn. Acestea sunt realizate numai din otel si chiar daca au un pret mai ridicat investitia merita toti banii. Insa aceste cazane au ca destinatie conectarea la un boiler sau la o instalatie de incalzire cu apa calda.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *