Cheile Dobrogei, un loc de basm care abia asteapta sa fie descoperit

Dobrogea ascunde o multime de peisaje de basm si zone in care omul inca nu si-a pus amprenta atat de pregnant. In afara unei zone destul de linistite si line, Dobrogea se mandreste cu cateva locuri pe care turistii le viziteaza si reviziteaza ori de cate ori au ocazia sa ajunga pe acolo. Pe lista oricarui turist care adora drumetiile in aer liber si locurile mai deosebite se afla cu siguranta si cheile Dobrogei.

Unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Romania, cheile din Dobrogea sunt unice, au forme si structuri aparte, fauna si flora, componenta lor le individualizeaza si le situeaza intr-un top al celor mai frumoase destinatii de vacanta de la noi din tara. Vizitarea lor se poate face in orice anotimp, aceste formatiuni sunt unii dintre cei mai batrani munti din Europa, rezervatia cu acelasi nume nu este departe de Constanta, se afla la doar 45 de kilometri asa ca turistii dornici de aventuri si aer curat pot sa faca un popas oricand in aceste locuri minunate.

Intreaga rezervatie are peste doi kilometri, cei care ajung acolo sunt intampinati in prima faza de pesteri sapate in calcar, unele dintre cele mai cunoscute fiind „LA Adam” si „Pestera Liliecilor”. Rocile care pot fi vazute la tot pasul sunt vechi de doua miliarde de ani, calcarele care s-au tot depus dateaza din Jurasic sau Cretacic, au peste 100 de milioane de ani. Numeroase fosile au fost gasite si prezentate de paleontologi de-a lungul timpului, in zona respectiva sunt si multe specii de plante, peste 500 la numar, tufisuri, silvostepe, stepe, flori de tot felul.

Lor li se adauga testoasa dobrogeana, cea de balta si balaurul, lilieci de tot felul, soimi, care apar mai ales iarna. Cam toate formatiunile calcaroase sunt foste recifuri ale Marii Thetis. Turistii care cauta si latura spirituala a locurilor pot gasi nu departe de cheile Dobrogei manastirea si pestera Cuviosului Ioan Cassian, foarte bine pastrate si intretinute. Peisajul este completat de santuri naturale si chei.

Din 2007 unul dintre cele mai complexe obiective turistice din Romania a fost inclus pe lista Ariilor de Protectie Speciala Avifaunistica, formele ciudate continua sa antreneze imaginatia turistilor dornici de aventuri-un exemplu este si „Fata”, stanca sculptata sub forma unei fete umane. Si daca tot ai ajuns in aceasta zona splendida si vrei sa ai toate informatiile despre ceea ce poti vedea si despre locurile incarcate de istorie poti apela la o aplicatie speciala sau la un site, parte a colaborarii dintre CCMP Europroject, Camera de Comert si Industrie Vratsa (CCI-Vratsa) si Camera de Comert si Industrie Ruse (CCI-Ruse), proiectul CBC Audio Travel Guide.

Ghidul turistic audio este disponibil in trei limbi, romana, bulgara, engleza, aplicatia are si GPS si harti interactive pentru ghidare, pe site se gasesc informatii complete despre peste 1500 obiective din Romania si Bulgaria, toate informatiile sunt disponibile si in varianta audio. Astfel ai ghidul langa tine cand ai nevoie, stii totul despre zona vizitata si poti sa te descurci mai bine odata ce ai ajuns la obiectivul turistic de vizitat.

Continutul acestui articol nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Uniunii Europene.

 

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *