Consolidarea fundatiilor cu piloti forati este o solutie moderna la probleme vechi

Una dintre solutiile moderne de consolidare a fundatiilor pentru constructii inalte si poduri este folosirea de piloti forati din beton sau beton armat. Pilotii sunt ieftin de produs, se pot face rapid, pot sustine fara probleme structuri foarte grele cu eforturi de tasare mici. Executarea lor este mecanica, cei tubati sunt obtinuti prin folosirea unor coloane metalice din tronsoane de tuburi ce au lungimi de pana la opt metri si grosimi de pana la 6 mm. Usor de montat direct in teren si de controlat in timpul fundarii, pilotii forati pot fi de mai multe tipuri. Daca ne gandim la modul de transmitere in teren a incarcarii axiale avem piloti forati de varf si flotanti.

Primii au varful intr-un strat incompresibil din pietris sau nisip, argile tari. Cei din urma au baza sau varful intr-un strat compresibil. Pe de alta parte mai avem si piloti forati prefabricati si executati pe loc. Cei prefabricati pot fi din multe materiale, lemn sau beton, chiar metal, ei se transporta la locul unde sunt necesari si se introduc in pamant prin batere sau vibrare, insurubare. La cei executati pe loc corpul pilotilor se obtine dupa ce se toarna betonul in gauri formate unde va intra pilotul. Mai exista si piloti realizati pe loc, prin batere, vibrare sau forare, cu sau fara tubaj, piloti de indesare si de dislocuire. Diametrul lor poate ajunge la 400-2500 mm, adancimile nu depasesc 60 m.

Pentru piloti de calitate puteti apela la firme specializate care ii executa pe loc, direct in teren, cu tehnologii de ultima generatie. In functie de sol veti avea piloti obtinuti in urma unei rotatii uscate, cu manson recuperabil, cu namol, cu dalte cu manson recuperabil. Chiar si atunci cand sapati intr-un sol care nu e stabil veti avea nevoie de acesti piloti de sustinere. Firmele cu experienta va pot oferi consultanta si specialisti care stiu exact ce tip de pilot va este necesar pentru o fundatie cat mai rezistenta, lucrarile se executa rapid, conform specificatiilor date de seful de proiect. La final structura care sta deasupra fundatiei va fi stabila si va rezista bine la orice socuri mecanice.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *