Cum alegem cizmele de pescuit pentru crap?

Criteriile de selecție inițială și comparare ulterioară a modelelor de încălțăminte de pescuit se referă la calitățile tehnice și calitățile practice ale acestora. Toate aceste proprietăți ar trebui să vă îmbunătățească confortul la marginea apei.

Cum te încalți dacă pleci la pescuit de crapi?

Cizmele de pescuit crap sunt o categorie aparte de cizme de cauciuc bărbați.

Echipamentul de pescuit dedicat crapul este extrem de important și are mai multe variante. Cu toate acestea, din orice fel de outfit de acest gen nu lipsesc sub nicio formă cizmele de pescuit. Nu poți merge la pescuit în adidași!

Cele mai simple modele de cizme din cauciuc dedicate pescarilor sunt astfel proiectate încât protejează glezna la nivelul tibiei. Ele permit accesul la locurile de pe baltă mai greu accesibile dacă nu ai o încălțăminte adecvată (stufăriș, păpuriș, mal mocirlos etc.).

Cizmele pescărești de cauciuc sunt relativ ușoare, deci nu sunt dificil de transportat până la la locul de aruncat lanseta, chiar dacă sunt puse într-un sac special sau chiar o raniță.

Ele protejează picioarele foarte bine, inclusiv o parte din coapse. Încălțat cu o astfel de pereche de cizme, un pescar nu va ezita niciun moment ca să intre în apă, chiar dacă este mult noroi și mătasea-broaștei la mal. Acest lucru poate fi util pentru momentele când în cadrul unei partide de pescuit urmează ca să trageți un crap ce s-a prins în cârligul lansetei sau chiar să desprindeți cârligul înfipt accidental în vreun ciot plutind pe apă.

Oricare ar fi alegerea dvs. în materie de cizme de pescuit, preferați întotdeauna o pereche de cizme din cauciuc de bună calitate. Așa o să vă puteți bucura de o încălțăminte fabricată dintr-un material durabil și foarte flexibil, care oferă un confort incomparabil cu orice alt material. Aceste cizme vor fi scuturi de nădejde împotriva frigului și a umezelii de pe malul apei.

Cele mai indicate sunt acele modele de cizme care strâng gleznele foarte bine (fără însă a jena circulația sangvină), deoarece astfel veți evita inclusiv înțepăturile de insecte și chiar lipitorile, nu doar pătrunderea apei de ploaie, dacă o aversă se pornește pe neașteptate și nu aveți unde ca să vă adăpostiți.

Evitați cizmele de ploaie și de pescuit din materiale sintetice de proastă calitate, precum ar fi acelea din PVC. Sunt rigide, se uzează repede și se încing puternic la temperaturile mari din timpul verilor caniculare.

Picioarele dvs. ar trebui să se potrivească confortabil în interiorul cizmelor, fără însă a vă comprima degetele, mai ales că un pescar stă foarte multe ore în picioare care s-ar putea să se umfle puțin.

Pentru pescuitul crapului, niște cizme cu talpa crestată sunt perfecte. Avantajul lor este acela că vor stabiliza picioarele indiferent de calitatea terenului. Talpa cu crestături asigură o aderență mai bună pe sol. Așa veți evita alunecările nedorite în apă, lucru cu atât mai important cu cât se avansează mai mult în toamnă și temperaturile scad puternic.

Chiar dacă vreți cizme de pescuit impermeabile, nu uitați de respirabilitatea acestora!

Respirabilitatea este un punct cheie în operațiunea de alegere a unor cizme de pescuit pentru crap potrivite.

Această proprietate, respirabilitatea, se referă la capacitatea cizmelor de a evita transpirația picioarelor. În cazul în care transpirația nu poate circula spre exterior spre a se evapora, aceasta va rămâne în interiorul cizmelor. Ca urmare, picioarele pescarului vor deveni umede, iar senzația de frig va fi tot mai accentuată și poate conduce în final chiar la îmbolnăviri grave. Pentru a beneficia de evacuarea umidității în exterior, optați pentru niște cizme a căror țesătură interioară se usucă foarte repede.

Izolarea cizmelor de pescuit este importantă dacă intenționați să pescuiești crap în toamnă și iarna. În aceste sezoane, temperaturile sunt scăzute și trebuie să vă protejați de frig. Acest lucru este cu atât mai important, deoarece pescuitul de crap este un pescuit static. Bugetul pentru a vă cumpăra cizmele de pescuit pentru crap variază în funcție de tipul de cizme și de caracteristicile menționate mai sus, de know-how-ul producătorilor.

După ce ați cumpărat cizmele de pescuit preferate, provocarea va fi ca să le mențineți proprietățile cât mai multă vreme. Ar fi păcat ca după ce ați cheltuit timp ca să le alegeți și ați plătit prețul pe o pereche de cizme de pescuit ideale să nu aveți grijă de ele așa cum s-ar cuveni.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *