Cum alegem hainele pentru copilul nostru?

haine-copii-onlineCand esti adult si stii exact ce vrei in materie de imbracaminte e foarte usor sa alegi articole vestimentare potrivite. Insa cand un copil e pus in fata unei asemenea alegeri lucrurile se complica. Micutii au preferinte diferite, daca o haina le place sau nu depinde si de starea lor de spirit din momentul cumpararii produselor. Pe de alta parte, daca micutul nu e consultat in alegerea hainelor poate sa refuze sa le poarte si atunci banii sunt dati degeaba.

De aceea de fiecare data cand cumparati haine online sau haine din magazinele offline este bine sa i le aratati micutului, eventual sa le probeze si sa vada daca ii place, daca culorile si textura sunt pe placul sau. De asemenea, conteaza mult marimile, copii mai pot creste, fiecare articol vestimentar cumparat trebuie sa ii vina bine micutului, dar trebuie sa fie si usor de purtat si daca acesta se mai mareste. Copiii aleg mai usor daca au cateva variante in fata, pot sa compare mai simplu si sa spuna ce articol vestimentar va fi purtat si pe viitor si care nu. Decizia nu trebuie sa fie doar a parintilor, in permanenta copilul trebuie sa se poata analiza cu haina imbracata, sa vada ce ii place si ce nu, sa semnaleze eventuale probleme. Hainele copiilor trebuie sa fie colorate, sa fie din materiale hipoalergenice, sa nu provoace iritatii, sa fie usor de igienizat si curatat, nu trebuie sa aiba culori prea deschise totusi pentru a nu se murdari rapid.

Flexibilitatea miscarilor si calitatea materialelor sunt alte criterii care ar trebui sa fie luate in considerare la alegerea unor haine online sau haine din magazinele offline. In cazul magazinelor online unde nu aveti cum sa probati copilul cu produsul e bine sa va uitati la marimi, sa comparati articolele vestimentare si sa ii aratati imaginile de prezentare si micutului pentru a-si da cu parerea. Daca aceste sfaturi sunt respectate veti putea cumpara haine care vor fi purtate o perioada buna de micut, acesta va fi multumit de cumparaturile facute si se va simti bine in hainele sale cele noi.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *