Cum pot deveni membru al unui ONG

In momentul in care un om hotaraste ca vrea sa faca parte dintr-o organizatie, firma, sistem, institutie, trebuie sa constientizeze ca va fi supus unui process de transformare. Transformare necesara pentru o mai usoara aliniere la normele care definesc sistemul din care vor sa faca parte, este departe de a se numi compromis sprijina doar ideea de integrare intr-o organizatie bine definita care are un statut, o cultura organizationala si respecta principiile care stau la baza ei.

In acest context vreau sa subliniez ca este foarte important ca membrii unei organizatii sa cunoasca foarte bine cultura organizationala si strategia de functionare, trebuie sa inteleaga criteriile, sa le accepte si daca este nevoie trebuie sa se adapteze. Pentru inceput noii membri isi asuma caracteristicile organizatiei din care face parte, se muleaza si se schimba in functie de cerinte, acest lucru fiind foarte important pentru o buna functionare.

Am putea spune ca se creeaza un echilibru necesar unei bune organizari, comunicarea fiind foarte importanta, fiecare membru trebuie informat inca de la bun inceput cu privire la detaliile organizatiei, astfel neintelegerile sunt prevenite. Fiecarui membru ii trebuie descris clar inca de la inceput toate strategiile de functionare: cultura organizationala fiind prima in ordinea importantei, urmata de statutul organizatiei.

Chiar daca asta inseamna ca ar fi necesar un departament separat pentru informarea membrilor cu privire la aceste aspecte, existenta acestuia este indispensabila astfel fiind evitate ulterioare neintelegeri legate de o proasta percepere a identitatii organizatiei. In acest mod se asigura fluxul de informatie care are rolul de indrumare si instruire a membrilor din carul organizatiei.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *