Cum si-au castigat faima cele mai cunoscute afrodisiace


Rodiile
. Rodiile fac si ele referire tot la Afrodita. Conform legendelor, primii arbori de rodii au fost plantati de insasi Afrodita pe insula Kypros-fructul, rodia, este plina cu seminte. Pentru Hera, rodiile erau sacre, asa ca de aici a aparut si legatura cu casatoria si reproducerea. Cand este desfacuta, rodia prezinta foarte multe seminte insa si o culoare care seamana cu sangele unei virgine care si-a pierdut virginitatea in noaptea nuntii-de unde si asocierea cu casatoria si relatia intima deplina dintre un barbat si o femeie. Rodiile apar si in mitul Persefonei. Rapita de Hades, ea nu a putut reveni deasupra decat dupa ce manca fructele Lumii Intunericului. Asa ca a mancat cateva rodii pentru a finaliza „uniunea” cu Hades.

Broastele raioase. Se stie ca linsul unei broaste raioase are efecte halucinogene, insa si chimicalele produse de ea pot fi folosite ca afrodisiace. Prin anii 1990, un medicament facut din aceste substante a produs un numar mare de victime. Utilizat in China ca afrodisiac, medicamentul cauza mai intai stari de voma, apoi oprea inima si plamanii cedau. Este un medicament antiinflamator insa stimuleaza intreg corpul si apetitul sexual. Daca este aplicat pe anumite parti ale corpului-organe reproducatoare, reduce senzatia de placere si prelungeste durata actului sexual.

Cornul de rinocer. La inceputul secolului al XX-lea, populatia de rinoceri din lume era de jumatate de milion. La inceputul secolului urmator, populatia de rinoceri numara doar cateva mii de exemplare. Folosit in medicina traditionala chinezeasca de secole, cornul de rinocer este principala cauza a vanatorii excesive de rinoceri-chinezii il utilizau la tratarea otravirilor accidentale, alinarea durerilor provocate de artrita, tratarea febrei, racelii sau muscaturii de sarpe. Cornul de rinocer este si un puternic afrodisiac, insa acest aspect nu este sustinut de cercetarile intreprinse. In Orientul Mijlociu, baietii tineri purtau pumnale din cornuri de rinoceri, grecii credeau ca aceste obiecte puteau elimina toxinele din apa, pe cand persii credeau ca turnarea unui lichid otravit intr-un vas din corn de rinocer ar fi dus la purificarea lui.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *