Dark Web

dark-webRetelele de socializare are „web-ului intunecat” Dark Web. Dark Web este un termen care face referire la o colectie de website-uri care nu sunt accesibile din browsere standard, necesitand anumite unelte speciale gen Tor Browser pentru a ajunge in acea parte a internetului. Spre deosebire de asa numitul surface internet, adica internetul pe care-l cunoastem cu totii, dark web nu este accesibil web crawler-ilor si e raiul pentru tot ce inseamna scursura a societatii, droguri, crime, terorism, pornografie infantila.

Insa niste useri ai dark web au folosit anonimitatea pentru a crea o retea de socializare mai speciala. De vreme ce e imposibil sa indexezi dark web-ul, nu ai cum sa afli extinderea retelelor din dark web, insa sunt si cateva site-uric are apar in internetul normal. Una dintre cele mai vizibile retele de socializare din dark web e Galaxy2, creata de un programator pe nume Lameth. Galasy2 ii obliga pe toti userii sa foloseasca pseudonime ciudate, dar pot sa interactioneze si sa comunice exact ca intr-o retea normala. Ca multe alte site-uri din dark web, Galaxy2 atrage o gama variata de indivizi ciudati, ca obsedati sexual, de exemplu, insa creatorul retelei s-a asigurat ca proxenetii nu vor putea sa foloseasca website-ul ca sa isi rezolve problemele sarite dupa fix. Galaxy2, desi e bine ascunsa, e la fel de activa ca si Facebook si Twitter. Alte retele de socializare din Dark Web sunt axate pe latura politica, de exemplu Darknet Nation.

Acesta e raiul pentru cei cu vederi politice radicale, cu opinii total ciudate si impotriva oricarui sistem, reusind sa adune oameni care impartasesc aceleasi idei. Darknet Nation functioneaza ca un guvern descentralizat, fiecare individ controland anumite parti din site, insa fara a exista monopol. In acest fel Darknet Nation spera sa aduca putin ordine in dezordinea de pe Dark Web.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *