Dronele

dronaPrima drona a fost inventata in 1916, cand inventatorul britanic Archibald Low a proiectat si a lansat in aer primul vehicul radio controlat de la distanta. Inventia sa urmarea sa fie o palma peste fata data germanilor care venisera cu celebra inventie Zeppelin si a fost folosita si pentru atacuri la sol in Primul Razboi Mondial. Era facuta din lemn si staniu, iar aripile erau luate de la un avion mai micut. Zgomotele motorului bruiau undele radio asa ca nu prea a fost un succes. Si Sopwith Aircraft Company a incercat sa proiecteze varianta lor de drona in 1916.

Au plasat transmitatorul radio si receptorul la coada dronei pentru a nu interfera cu semnalul, insa drona nu s-a ridicat de la sol pentru ca s-a facut praf in niste incercari de la sol. Low a incercat sa ridice in aer drona in 1917, cand a reusit sa o ghideze prin fata unor ofiteri militari importanti.

A fost lansata din spatele unui camion si a zburat putin pana sa se prabuseasca din cauza unei defectiuni aparute din senin la motor, aproape sa-i omoare pe ofiterii prezenti.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *