Facebook a lansat o noua aplicatie : Safety Check

Calamitatile naturale sunt niste fenomene extreme cu efecte de neimaginat. Tsunami, valurile uriase care matura tot, sate, orase, distrug zeci de mii de case, cutremurele, alunecarile de teren, inundatiile enorme sunt doar cateva manifestari ale acestei forme rare de razbunare a naturii pe om. La noi, cea mai teribila calamitate naturala a fost cutremurul din 4 martie 1977. Atunci, pe langa victimele care au murit pe loc odata cu prabusirea blocurilor de locuinte sau diferitelor obiective, au mai decedat si foarte multe altele prinse sub daramaturi si nesalvate zile la rand. Pe atunci, la telefoane era coada imensa pentru cei care nu aveau post telefonic acasa, pentru a afla daca prietenii, rudele apropiate sunt bine. Cine avea telefon acasa, statea cu orele asteptand sa „prinda tonul” si sa auda vocea persoanei dragi.

Astazi, tsunami-ul de acum cativa ani, chiar din perioada sarbatorilor de iarna sau inundatiile recente din Franta au pus la grea incercare liniile telefonice sau retelele de socializare, oamenii fiind disperati sa afle ce se intampla cu ai lor. Facebook s-a gandit sa-i scape de stres si boli de inima pe utilizatorii sai si a inventat si a lansat pe piata la jumatatea lunii octombrie 2014 o aplicate deosebit de utila: Safety Check. Safety Check se activeaza doar cand e vreun cutremur sau calamitati naturale foarte mari si permite urmarirea in timp real a sigurantei si zonei de risc in care se afla sau nu prietenii. Individul poate spune prin aceasta aplicatie ca este in regula si poate vedea daca si ceilalti din apropiere sunt bine. De precizat ca actualizarile le vad doar prietenii de pe Facebook.

Prima varianta a Safety Check a aparut in 2011, odata cu tsunami-ul japonez. Speriati, oamenii s-au folosit de retelele de socializare pentru a-si avertiza rudele si prietenii despre apropierea valului urias. Disaster Message Board a fost prima versiune japoneza a programului lansat acum de Facebook. Sistemul de avertizare in functie de cat de sigur sau nesigur esti consta intr-o simpla intrebare pe care Facebook ti-o adreseaza cand detecteaza ca esti intr-o zona unde a fost un cutremur mare, de exemplu: „Esti bine?”. In functie de raspuns, el va afisa statusul tau si va arata prietenilor ca esti bine, sau, daca nu raspunzi nimic, va afisa faptul ca esti in locul unde s-a produs cutremurul si inca nu ai confirmat ca nu ai patit nimic.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *