Kitul de distributie se schimba dupa patru sau cinci ani pentru un motor sanatos si functional in permanenta

Motorul unei masini functioneaza cu ajutorul mai multor piese foarte importante, care impreuna trebuie sa se completeze perfect. Una dintre ele este distributia. Subansamblurile care o compun sincronizeaza componentele responsabile de admisie, evacuarea sau pozitioanare a pistoanelor in cilindri, cu scopul de a respecta timpii de ardere ai motorului. Distributia „vine la pachet” cu pompa de apa, ambele fiind antrenate de aceeasi curea. Daca ati fost curiosi sa va uitati sub capota ati vazut ca distributia este formata din curea dintata de antrenare, role de ghidare si intinzatoare si pompa de apa, la modelele care o au. Ea poate fi pe pinioane, curea sau lant, contribuie la buna functionarea a angrenajului, iar la o anumita perioada de timp sau dupa un numar variabil de kilometri trebuie sa inlocuim intreg kitul.

Firmele care vand kituri de distributie golf 7 1.6 tdi sau producatorii sunt de parere ca un kit se inlocuieste dupa 90.000 km si cinci ani de folosire, la distributie pe curea. Datele pot varia, se poate schimba distributia si la 60.000 de km si patru ani de functionare continua. Cand avem o distributie pe lant putem sa ne permitem sa schimbam kitul si la 180.000 de km, dar doar atunci. Nu trebuie sa asteptam pana cand toate piesele sunt uzate si se deterioreaza, un kit de distributie golf 7 1.6 tdi nou poate salva motorul si masina. In general schimbam kitul in service, pretul pentru kit este destul de mare, insa cheltuiala se amortizeaza rapid, avand in vedere ca nu il schimbam lunar.

Kiturile moderne contin pompe de apa, rolele, sunt compatibile cu motoarele moderne, sunt produse originale si testate de cei care le comercializeaza. Curelele sunt din fibre rezistente, piesele din kit sunt la fel de bune precum cele originale, cu care se cumpara masina. In pachetele de distributie vom gasi si role de ghidare, intinzatoare, conducere, pompe de apa cu senzori si antigel concentrat. La cumparare va trebui sa stim seria de caroserie ca sa putem comanda doar kitul specific modelului detinut.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *