La Posta Romana se fura!

Dupa regula bine stabilita ca oriunde in Romania se fura, nici Posta Romana nu putea face exceptie! Obisnuiam in urma cu ceva ani, cand descoperisem Ebay-ul sa cumpar de pe Ebay din Anglia diverse, de la farduri si parfumuri, pana la hainute pentru copii si pentru noi. Recunosc ca dezvoltasem un pic de dependenta, dar pe vremea aia nici nu exista comert online pe la noi, decat in epoca de pionierat si nici nu prea aveam incredere sa cumpar de pe aici si asa ca era multumitor sa stau seara in pat sa mai arunc un ochi pe Ebay si sa cumpar cate ceva, fie ca aveam sau nu nevoie.

Ei bine, din cate am comandat multe mi-au ajuns, dar au fost si cateva pachete pe care nu le-am vazut niciodata desi le platisem si stiu sigur ca mi-au fost expediate. Greseala mea era ca voiam sa platesc cat mai putin pentru transport si atunci acceptam ca pachetele respective sa fie trimise ca “scrisoare voluminoasa – in termenii Postei Romane, si nu ca si colet, iar scrisorile voluminoase nu au nici numar de urmarire, nici alta modalitate de le detecta undeva in tranzit, ele sunt exact ca scrisorile obisnuite pe care le pui la cutie- nu stii niciodata – ajung, nu ajung, si nici nu ai pe cine sa invinovatesti in caz ca nu ajung. Asa si cu pachetele mele din Anglia. Am renuntat repede la mania cu Ebay-ul, si pentru ca intre timp am gasit de unde sa cumpar din Romania tot ce aveam nevoie, dar si pentru ca ma saturasem sa platesc ceva ce nu primeam intotdeauna. Intre timp tot ce am mai cumparat din Anglia, din State sau din orice alta parte am primit cu servicii mai scumpe de posta, cu tracking numbers si tot tacamul.

Pana de acest Craciun cand am gasit niste reduceri devastatoare la cateva articole ale unui brand celebru, marimi XXL, si pe care chiar aveam cui sa le daruiesc, neputand rezista ispitei de a le cumpara dar si fara sa imi doresc sa dau mai mult pe transport decat pe haine in sine, am apelat tot la un serviciu fara numar de urmarire. Articolele au fost expediate de magazinul online cu pricina unui prieten din UK si acesta mi le-a pus ulterior la posta, ca scrisoare voluminoasa, pe 15 decembrie. Iata, este deja 17 ianuarie, iar pachetul meu nu a ajuns la destinatie. Posta Romana o comite din nou, care va sa zica…

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *