Lucruri obisnuite inventate de NASA

Implanturi cohleare. Ca orice mare companie NASA le-a permis mintilor luminate sa se dezvolte in ce directie doreau. Adam Kissiah, cel care a inventa implantul cohlear era unul dintre oamenii care nu inceta sa uimeasca. Cu toate ca a inventat dispozitivul medical ce ii ajuta pe surzi sau pe cei care auzeau greu sa aiba experiente mai bune in mediu, Adam nu avea background medical cand inventase implanturile cohleare.

El a construit deviceul atat de popular cand lucra la NASA ca inginer electronist, folosind ceea ce stia despre electronica pentru a rezolva problema sa cu auzul. Creatorul dispozitivului a inteles limitarile aparatelor auditive care doar mareau volumul sunetului, deviceul sau permitand transmiterea semnalelor auditive direct in creier. Acest lucru e posibil prin utilizarea unui microfon ce preia sunetele si le converteste in impulsuri electrice. Adam Kissiah a primit si o distinctie de la NASA pentru ingeniozitatea sa de a combina mai multe discipline pentru a schimba viata celor cu probleme de auz.

Bracketi invizibili. Ca sa poti lansa o naveta spatiala in spatiu ai nevoie de materiale de calitate si corect adaptate situatiei. NASA a dezvoltat foarte multe tipuri de materiale care sunt usoare si durabile, special gandite pentru rezolvarea unor probleme diverse. Unul din aceste materiale este TPA-ul, utilizat la inceput pentru detectia infrarosie si tracking. In 1986 o companie s-a folosit de aceasta inventie pentru a rezolva o alta problema, total diferita, ingrijirea ortodontica. Firma cauta materiale care erau suficient de puternice care sa actioneze ca niste bracketi, insa sa fie cat mai transparente pentru a nu arata urat odata fixati. Odata ce au fost produse aparate dentare invizibile, cu bracketi transparenti lumea a fost innebunita dupa produs. Si uite asa NASA a adus iarasi un produs care nu ar fi putut fi posibil fara ceva gandire out of box sau out of …space.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *