Mere proaspete in timpul iernii

Ceea ce este din belsug in timpul verii lipseste cu desavarsire in timpul iernii. Daca vara pomii sunt incarcati de fructe proaspete, iar crengile sub aceasta povara ajung sa atinga pamantul, in timpul iernii nici macar frunzele nu se mai afla in pomi, ci crengutele subtiri sunt incarcate cu un strat gros de nameti.

Avand in vedere sfatul medicului, este bine ca in fiecare zi sa consumam cel putin un fruct proaspat. Acestea fiind bogate in vitamine, ne intaresc sistemul imunitar si ne alimenteaza corpul cu resursele necesare pentru o noua zi de viata.

Sfatul medicului este cat se poate de bun, dar de multe ori, din lipsa resurselor multi oameni nu pot sa practice acest sfat aducator de sanatate. Pentru acesti oameni vine in intampinare aticolul acesta.

Fructele ce ar trebui consumate sunt din prisos in timpul verii atat in pomi cat si pe tarabele pietelor la preturi accesibile. Problema intervine in momentul in care toamna pomii nu mai au rod, iar pretul din piete sau supermarket-uri este de cateva ori mai mare.

In continuare am sa descriu o metoda simpla de conservare a fructelor (mere, pere, gutui etc.) in timpul iernii, foarte usoara si accesibila tuturor.

Toamna, inainte de caderea primei brume, fructele proaspete trebuie culese din pom, de preferat cu mana. Aceast procedeu este necesar pentru ca fructele sa nu se loveasca in cadere, iar din acel loc sa inceapa procesul de putrezire. Daca nu detineti pomi fructiferi, fructele se pot cumpara si de la piata, dar trebuie alese cu grija ca acestea sa nu fie lovite.

Odata ce avem fructele nu ramane decat sa le conservam. Acest lucru se face destul de usor. Fructele trebuie asezate in camara, debara sau pivnita, unele langa altele fara a se atinge intre ele. Fructele puse astfel sunt pastrate pe tot parcursul iernii, dar in fiecare saptamana fructele sunt examinate pentru a se detecta daca acestea incep sa se strice. Fructele ce incep sa se strice trebuie sa fie consumate.

Conservand fructele folosind acest proces, veti avea fructe proaspete in permanenta la un pret redus, dar totodata si ecologice atunci cand sunt culese din propria gradina sau cumparate de pe taraba unui simplu taran.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *