Moduri ciudate in care creierul nostru este afectat de culori

Galbenul. Galbenul se asociaza de cele mai multe ori cu sentimente de fericire, bucurie, deschidere, prietenie. Psihologii culorilor denumesc galbenul cea mai puternica dintre culori de vreme ce e asociata cu emotiile, cu stima de sine si cu o anumita creativitate. Fericirea este emotia care apare dupa ce privim un obiect galben. De aceea il asociem cu o comedie, cu speranta, optimism, suntem mai fericiti cand e Soarele pe cer. Oare de aceea si toti emojii sunt galbeni? S-ar putea…

Verdele. Verdele este o culoare splendida, verdele este regasit in paduri, in natura, practic se identifica cu o natura trezita la viata. Potrivit psihologilor verdele poate creste creativitatea. Verdele este asociat cu o gandite complexa, cu relaxarea, concentrare mai buna si actiuni calme. Cand ne gandim la verde ne gandim la natura si la crestere, asa ca asociem culoarea cu dezvoltarea personala si profesionala. Cercetatorii recomanda pictarea unor spatii de lucru in verde, pentru ca oamenii care lucreaza acolo sa fie mai productivi.

Albastru deschis. Albastrul este o culoare opusa rosului. Albastrul deschis e culoarea calmului, a concentrarii. Ea ne poate scadea presiunea arteriala, de aceea ne simtim mai calmi in preajma asistentelor imbracate in albastru sau a medicilor. De aceea s-ar putea ca si spitalele si clinicile sa aiba peretii vopsiti in albastru deschis. Albastrul deschis este o culoare asociata cu deschiderea si cu pacea. Simpul pacii este un porumbel alb cu o mica ramurica in pisc pe un fond albastru.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *