Mormantul Reginei Nefertiti, poate cea mai mare descoperire care se va face in acest secol

nefertitiCu totii am auzit de Tutankhamon si al sau mormant care a fost descoperit aproape intact dupa indelungi escavari si cautari. Dupa atatia ani de cercetari si studii facute la fata locului cu tehnologii din ce in ce mai noi, oamenii de stiinta isi doresc si mai mult, sa descopere mormantul pierdut al Reginei Nefertiti. Italienii sunt cei care au anuntat ca vor sa scaneze cu un radar ultra performant situl funerar al lui Tutankhamon, in cautarea unor camere secrete care poate ii vor duce la Regina Nefertiti. De la sfarsitul lui februarie 2017 se vor relua investigatiile la mormantul lui Tutankhamon, pentru a treia oara in doi ani cand cripta este luata la puricat penru a i se descoperi secretele. Miza este de aceasta data mormantul mamei vitrege a lui Tutankhamon, insasi Nefertiti.

Se crede ca in peretii camerelor din mormantul regelui ar fi niste usi mascate asa ca cercetatorii trebuie sa introduca niste mici camere pentru a vedea daca mai sunt si alte camarute nedescoperite in spatele zidurilor deja stiute. Radarul de ultima generatie ii va ajuta pe italieni sa nu distruga mormantul si sa ii fereasca pe cercetatori de eventuale procese cu autoritatile care tin mult la mormintele faraonilor. Radarele au frecvente de pana la 2GHz si pot scana la distante de pana la 10 metri. Rezultatele nu vor aparea imediat, va dura ceva pana cand oamenii de stiinta sa vina cu niste dovezi concrete daca mai exista camere nedescoperite sau nu. Nu mai departe de anul trecut italienii deja si-au inregistrat primul succes, descoperind un pumnal care pare sa fie facut din metalul dintr-un meteorit, cu nichel si cobalt.

Camerele secrete din mormantul vechi de peste 3.300 de ani vor fi sau nu gasite si se va termina cu misterul care tot dainuie peste mormantul regelui de ani buni, spun italienii. Autoritatile egiptene au aprobat cercetarile italiene si au spus ca descoperirile lor ar putea schimba lumea arheologiei. In 2015 un japonez a folosit un radar si le-a spus autoritatilor de acolo ca in spatele peretilor nordici si vestici ai camerei funerare s-ar afla doua camere secrete. Camera secreta care cu siguranta ar exista dupa cum spun expertii britanici ar adaposti mumia Reginei Nefertiti si tezaurul sau intact. Pentru ca a murit de tanar si i-a luat prin surprindere pe cei din jurul sau, Tutankhamon a fost inmormantat in mormantul reginei Nefertiti, decedata cu zece ani inainte.

Faraonul-copil a murit la 19 ani din cauza malariei si a bolii Kohler, maladie osoasa foarte rara. Se pare ca Tutankhamon era un copil nascut din incest, dovada fiind si malformatiile descoperite de specialisti la analiza mumiei. Copilul era fiul faraonului Akhenaton, mama sa era sora faraonului, inmormantata in mormantul lui Akhenaton.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *