O vacanta perfecta trebuie sa aiba loc in cel mai frumos oras. Anul acesta Florenta este lider in topul frumusetii

An de an ne planificam concediul si cautam cele mai frumoase destinatii de vacanta, destinatii unice in care sa ne relaxam si sa putem avea cat mai multe momente placute alaturi de familie sau de prieteni. Destinatiile de vacanta sunt diverse, locuri unice in lume exista cata frunza si iarba, fiecare poate alege un loc anume in functie de preferinte, de asteptari, de modul in care vrea sa isi petreaca vacanta. In 2017 una dintre destinatiile de vacanta ce merita incluse pe lista oricarui turist care cauta altceva decat o simpla vacanta si stat pe plaja este Florenta. Desemnata cele mai frumos oras din lume anul acesta si premiata in cadrul unei ceremonii anuale, Florenta isi merita titlul pentru ca are o multime de opere renascentiste, gastronomie impecabila si diversa si o moda pe care nu ai cum sa nu o remarci.

Si nu e prima data cand Florenta impresioneaza, s-a situat pe locul I pentru a zecea oara pe parcursul a 11 ani. Orasul a ajuns sa fie in top dupa ce cititorii revistei care a organizat premiile au votat in functie de cultura, bucatarie sau shopping, turism si nivel de prietenie. Nu intamplator Florenta a ajuns sa fie numarul 1, in oras se gasesc diverse capodopere renumite in toata lumea, David al lui Michelangelor sau Nasterea lui Venus realizata de Botticelli, dar si o catedrala gotica impresionanta, Santa Maria del Fiore. Florenta este un oras aparte si pentru ca are cele mai multe opere de arta din Italia si cea mai mare colectie din lume. Dincolo de cultura, Florenta si-a castigat renumele de capitala culinara poate si din cauza mozzarellei, a pastelor pregatite special si a ciocolatei sau a painii proaspete. Aici mai puteti gusta din ravioli, ricotta sau celebrul tiramisu. Sa nu uitam nici de vinuri originale care se potrivesc perfect cu meniurile servite in restaurantele cu staif din oras.

La toate se adauga drumul splendid pana la Florenta, care trece prin Toscana, cu peisaje rurale uluitoare, apreciate la nivel mondial. Per total Florenta este o destinatie de vacanta perfecta, poti petrece cateva zile sau un concediu intreg, ai ce vizita, nu te plictisesti, se ajunge usor in orasele din jur, oamenii sunt primitori si poti sa gasesti in fiecare zi ceva de facut si de vizitat, ceva relaxant care te va deconecta de la ritmul haotic de lucru si de la viata mult prea rapida pe care o traiesti in tara ta, in orasul tau, la locul de munca.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *