Orase ciudate din lumea-ntreaga unde nu ti-ai dori sa ajungi…sau poate ti-ai dori?

In lume sunt sute, daca nu mii de orase si orasele, fiecare cu unicitatea lui. In fiecare oras exista reguli, traditii, obiceiuri, de fiecare data cand pasesti intr-un loc strain poti vedea diverse lucruri pe care la inceput nu le intelegi, dar dupa ce faci cunostinta cu respectiva cultura incepi sa intelegi de ce exista. Unul dintre orasele ciudate din lume este Michigan, SUA, un loc care si-a capatat supranumele de Iadul pe Pamant. In tot orasul exista diverse panouri stradale pe care sta scris Bine ati venit in iad, localnicii va pot spune totul despre „Iadul” lor, la magazinele de suveniruri gasiti si pamant in Iad de vanzare la metru pentru cativa dolari.

La fel de ciudat e si un alt oras Longyearbyen, Svalbard, printre cele mai nordice asezari din lume, un oras unde nu ai voie sa mori. Da, pare ciudat, dar se intampla exact asa cum auziti. Desi e cimitir si ai avea unde ingropa mortii, in ultimii 70 de ani nu au existat inmormantari. Practic acolo, pentru ca e foarte frig, corpurile defunctilor nu se pot descompune, astfel ca sunt devorate de animalele salbatice. Cei care au nevoie de ingrijire sau sunt pe moarte sunt transportati in Norvegia. Si tot legat de moarte si viata de dupa, in Colma, California numarul mortilor e mai mare decat cel al viilor. In oras sunt 17 cimitire, cam la o mie de decedati e un viu in acest oras, toate cimitirele din apropiere au fost mutate in San Francisco.

Pentru toti cei care ajung in Colma motto-ul orasului e mai mult decat infiorator: E minunat sa fii in viata in Colma! Spaniolii se lauda si ei cu o ciudatenie in materie de orase, orasul in stanca, Setenil de las Bodegas, care e ridicat chiar intr-o stanca de bazalt. In loc sa vada cerul turistii vad roci cand trec pe strazi, multe stau sa cada, dar inca se tin bine desi au ceva secole la activ.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *