Orasele unde poti gasi atractii culturale la tot pasul

Cand iti programezi urmatoarea vacanta te gandesti in primul rand la cazare, la zona unde vei merge, la oamenii de acolo, la ce poti face si cel mai important la obiectivele turistice pe care le vei putea vizita. Cultura fiecarei tari si fiecarui oras este o atractie turistica pe care orice calator o poate explora in cel fel doreste si simte. Cu cat mai multe atractii turistice, cu atat mai bine. Orasele care sunt preferatele turistilor sunt cele care au teatre, sali de concerte deosebite, muzee si galerii de arta, restaurante cu stele Michelin. Pentru ca asta inseamna cultura pana la urma, un cumul de experiente prin care poti intelege mai bine adevarata esenta a respectivei culturi si a respectivului popor. Care ar fi aceste orase cu atractii turistice numeroase? In primul rand avem Amsterdam, cu 96 de teatre si 81 de muzee, vreo 54 de galerii de arta si doua site-uri de patrimoniu mondial.

Daca vreti sa mancati ceva buni aveti in Amsterdam 43 de restaurante cu stele Michelin, iar dupa masa mergeti la concert in una dintre cele opt sali spatioase. Nu ratati nici Dublinul, care ofera 127 de teatre si 57 muzee extraordinare, 32 de galerii de arta si cinci restaurante Michelin cu mancare excelenta, dar nici Praga, cu 129 de teatre si 110 muzee, 201 galerii de arta si trei restaurante de top Michelin. In Praga mai sunt si patru sali de concert si un site de patrimoniu mondial. Americanii se mandresc cu celebrul Miami, dar acesta are doar 72 de teatre si 18 muzee, dar sunt mari, o sala de concert si doar un site de patrimoniu mondial. Poate regele oraselor culturale, Parisul nu se lasa mai prejos si va intampina cu 245 de teatre, 147 de muzee, un site de patrimoniu mondial si 69 galerii de arta, 100 restaurante cu stele Michelin cu rar gasiti in lume.

Muzica buna rasuna in Parisul modern din sase sali de concerte splendide. Mai amintim aici si Barcelona, cu 80 de teatre si 95 de muzee, 46 galerii de arta si un site de patrimoniu mondial, 25 restaurante Michelin, dar si Milano si Roma cu multe teatre, Roma are 93, si muzee, Roma iarasi are mai multe, 151, dar ambele au cam acelasi numar de restaurante Michelin, 17 Milano, 18 Roma. Lista este incheiata evident de bijuteriile europei, Viena, cu 55 teatre si 103 muzee, 14 galerii de arta, 9 restaurante Michelin si Londra, care bate orice record, cu 878 teatre, 186 muzee, 125 galerii de arta, 67 restaurante Michelin si patru site-uri de patrimoniu mondial. Tot sa vizitezi.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *