Pe viitor ne vom putea loga doar cu sunetul craniului uman

sunet-craniu-umanAtunci cand orice corp se afla in preajma unor ultrasunete se produce o vibratie specifica care poate avea diverse frecvente. Vibratia respectiva nu e chiar asa de importanta acum, ne poate totusi da oarecare stari de rau, insa pe viitor expertii it vor putea-o folosi pentru a ne ajuta sa ne logam in siguranta pe diverse conturi. Deja cercetatorii germani au dezvoltat un sistem care va intelege exact cum functioneaza vibratia craniului cand e aplicat un semnal cu ultrasunete, aceasta fiind un fel de amprenta digitala pe care o vom folosi pe post de parola.

Identificarea utilizatorilor va fi foarte simpla, doar prin „citirea” vibratiei craniului, care este unica la fiecare individ in parte. Vibratiile produse de ultrasunete se vor putea pune in practica cu ajutorul unor casti speciale, care vor semana putin ca tehnologie cu ochelarii dezvoltati in prezent de Google. Si mai simplu, in locul castilor destul de scumpe si greu de produs, vibratia si ultrasunetele vor putea fi captate si emise doar prin simpla punere a telefonului la ureche. Imediat ce prinde vibratia, telefonul logheaza automat utilizatorul pe conturile unde are nevoie. Securitatea acestor logari va fi posibila cu ajutorul unor solutii biometrice, cea mai fascinanta dintre ele fiind cea care identifica indivizii si prin intermediul modelului venelor si undelor cerebrale.

Sunetul craniilor umane este unic intrucat difera de la un om la altul testul, cartilajele, fluidele, craniul in sine, constructia sa, asa ca parola rezultata din vibratiile produse de craniu este perfecta si originala, unicat. Marea problema tine de tot zgomotul de fundal, care nu prea permite identificare corecta a vibratiei craniene. Totusi, lucrurile se vor rezolva de la sine pe masura ce oamenii de stiinta vor dezvolta proiectul si vor reusi sa inteleaga mai bine tehnologia din spatele inventiei lor. Pe moment, detalii despre noua metoda de logare nu sunt asa de multe asa ca asteptam cu sufletul la gura noile solutii propuse de cercetatori.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *