Pinioanele de bicicleta, partea cea mai importanta din sistemul de transmisie

pinioane-bicicletaBicicleta este o inventie foarte complexa, se foloseste de foarte multe elemente pentru a se deplasa, toata structura si piesele care o compun sunt gandite pentru a permite o pedalare cat mai usoara si obtinerea unor performante foarte bune intr-un timp scurt. Deplasarea cu bicicleta este posibila gratie sistemului de transmisie cu lant, din care fac parte si pinioanele.

Un pinion bicicleta se monteaza pe casete, prinse de butucul rotii spate, pot exista casete cu pana la 10 pinioane, cu un singur pinion sau cu pinioane pentru curele transmisie. Rolul pinioanelor este de a transmite miscare de la pedala la roata spate, fixarea lor este posibila cu ajutorul unui filet sau pe caseta, pot avea pana la 28 de dinti. Putem avea un pinion bicicleta single speed, la fel de bine cum putem cumpara pinioane cu prindere pe casete sau prindere filet, totul in functie de bugetul pe care-l alocam acestor accesorii. Este foarte important de retinut faptul ca pinioanele trebuie sa fie de aceeasi marca cu lantul si angrenajul, numarul de pinioane sa nu fie diferit, maneta de control sa fie la fel pentru schimbatorul spate, dintii angrenajului trebuie sa se potriveaca in sistemul de transmisie. Vom cumpara pinioane pe filet pentru bicicletele cu sase sau sapte viteze, cele pe caseta pentru bicicletele cu pana la 10 viteze.

Sunt de preferat pinioanele scumpe, mai usoare, tratate termice si chimic, ele garanteaza un sistem de preluare si debarasare a lantului foarte precis, asa ca se merita investitia facuta. Pinioanele pentru bicicleta se pot achizitiona la preturi bune din magazinele online, se livreaza rapid, gasiti toate modelele si tipurile potrivite pentru bicicletele detinute, consultantii va pot da cele mai bune sfaturi la cumparare si va pot ajuta sa alegeti pinionul potrivit pentru bicicleta dvs. Cu cat vom fi mai antenti la cumpararea pinioanelor, cu atat vom avea produse de calitate si performante mai bune ale bicicletei indiferent de conditiile din timpul deplasarii.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *