Proprietatile alunelor de padure: de ce trebuie sa consumi zilnic aceste fructe cu gust foarte placut?

alune-de-padureAlunele de padure sunt o gustare potrivita in orice moment, merg foarte bine cu o bere rece sau in timpul unei discutii cu prietenii, la o terasa. In afara faptului ca au un gust deosebit, alunele au proprietati terapeutice pe care multa lume poate ca nu le cunoaste in totalitate. Alunele de padure se culeg rapid, se gasesc si la noi in tara, in paduri, poti fi cultivate si in gradini, au proprietati energetice si tonifiante, ajuta sistemul digestiv si au foarte multi nutrienti naturali.

Unul dintre multele lor avantaje este dat de posibilitatea consumului indiferent de varsta si ocupatie. Pot lua o gustare cu alune si copiii, si adolescentii, si batranii, dar si sportivii. Alunele pot sa faca minuni in cazul anemicilor, celor cu tuberculoza sau femeilor care au probleme cu menopauza. Doua-trei maini de alune de padure ii pot ajuta si pe barbatii care au probleme de potenta, bolnavii de nefrita si cei cu viermi intestinali pot sa apeleze la tratamentele cu alune.

De ce sunt asa de bune si de cautate aceste alune de padure?

In primul rand pentru ca imbunatatesc circulatia sangelui, sunt tonifiante si pot fi mancate si de diabetici, de cei cu litiaza renala, ducand la ameliorarea simptomelor afectiunilor.
In al doilea rand, alunele se digera usor, au o toxicitatea mai mica decat a carnii, au aminoacizi si protejeaza sistemul nervos.
In al treilea rand gustarile bazate pe alune sunt perfecte pentru cei care au depresie, astenie, sunt stresati sau au nevroze. Potasiul din ele garanteaza odihnirea creierului si permite relaxarea psihica.
Sportivii, pentru ca am amintit de ei, pot manca oricat de multe alune pentru ca ii vor ajuta sa faca fata efortului fizic si sa se concentreze mai usor in timpul antrenamentelor, competitiilor sportive.

Pe lista de afectiuni ameliorate de alunele de padure se afla si hemoroizii, bolile ficatului sunt tratate in fazele de inceput cu ajutorul acestor fructe foarte bune si eficiente. Tot alunele au multe minerale si vitamine, reduc riscul de infarct, determina inmultirea celulara, sunt antivirale si lupta cu eficienta crescuta impotriva cancerului.

Bibliografie:
1. Alunele de pădure – beneficii și proprietăți

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *