Realitatea virtuala e tot mai aproape de a deveni cea mai buna sursa de divertisment

realitate-virtualaAti auzit cu siguranta macar o data de realitate virtuala. Sunt chiar si unele business-uri care se folosesc de realitatea virtuala pentru a atrage cat mai multi clienti-vezi hotelurile care ofera clientilor placeri erotice…in realitatea virtuala. Realitatea virtuala e o combinatie interesanta de joc si streaming video, are rezolutii mari continutul trimis simultan e mult mai mare din punct de vedere al capacitatilor de date transmise. Practic odata ce ai pus niste ochelari sau o casca speciala creierul tau va crede ca tot ceea ce vezi si simti virtual este chiar adevarat, realitatea in care traiesti fiind in acel moment alterata complet si inteleasa in termenii unor schimbari de imagini si de sunete la diferite intervale.

Olandezii s-au gandit sa se foloseasca si mai mult de realitatea virtuala asa ca au das sfara in tara ca vor sa prezinte prima transmisiune prin satelit din perspectiva realitatii virtuale. Ideea le-a venit oamenilor de stiinta atunci cand au vrut sa gaseasca o cale de a combina entertainmentul de calitate cu vide-ul si tehnologia moderna. Asa a aparut proiectul care presupune transmiterea prin satelit a semnalelor video panoramice 10K si 2K catre o serie de dispozitive de ultima generatie. Pentru cine nu e familiarizat cu 2K si 10K, ganditi-va doar ca full HD, standard deja ultra cunoscut de la televizoare si monitoare, are rezolutie de doua ori mai mica decat 2K; mai exista si 4K, rezolutie care apare doar in anumite domenii. Semnalul panoramic urmeaza sa fie vazut in timp real la standul SES de la IBC 2016, semnal care va ajunge pe un ecran UltraHD si intr-un set casti VR, realitatea virtuala intr-o casca nu mai mare de una de motociclist. Ca sa fie totul si mai dinamic si mai interactiv, telespectatorii sunt invitati sa selecteze unghiul de vizionare, sa dea zoom-pe principiul „da matale singur zoom” dintr-o celebra reclama de pe la noi, in si out, evident, telecomenzile transformandu-se in niste intrumente ultra sofisticate pentru manipularea imaginii receptionate.

In casca VR se va receptiona simultan semnalul video asa ca aceeasi experienta o vor avea si temerarii care se vor lasa invaluiti de realitatea virtuala. Satelitul ASTRA este cel care face posibila toata aceasta experienta, alaturi de camera speciala OmniCam-360 Fraunhofel HHI. Acestea fiind zise, toti cei care vor interactiona cu noua trasmisiune vor fi de fapt martorii inceputului transmisiei VR 360. Ce inseamna VR 360? Cand te vei uita la un meci de fotbal vei jura ca esti pe teren si sare un fotbalist fix in fata ta, la fel cand vrei sa fii prezent la concert, dar nu ai bilet, apelezi la tehnologia asta si esti mai aproape decat orice participant de idolul favorit. Ce e foarte important de retinut este ca prin aceasta noua tehnologie care cumuleaza multe altele fiecare telespectator va putea alege in premiera unghiul de vizionare, astfel incat experienta sa fie cat mai placuta si mai „profunda” pentru fiecare individ.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *