Rotile de bicicleta. Modele si caracteristici, pe scurt

Mersul pe bicicleta este o activitate care se potriveste perfect celor care au un stil de viata cam sedentar si nu prea vor sa faca miscare. Bicicleta ne permite sa ne deplasam oriunde dorim, pe orice distanta, pedalatul e placut, putem sa mai ardem din calorii si sa ne mentinem in conditie buna sistemul muscular si osos, cel cardio-respirator. Deplasarea pe bicicleta depinde de calitatea rotilor.

Rotile de la bicicleta sunt principala componenta a partii active, fara ele nu am avea practic cum sa pornim in nicio directie, ele pot fi mai mari sau mai mici, pot fi impartite in mai multe categorii in functie de utilizare. Astfel putem avea o roata de bicicleta pentru MTB, pentru ciclismul practicat in oras, pentru biciclete de oras si chiar de trekking. Daca discutam despre roata de bicicleta de sosea, de ciclism, acestea sunt mai usoare, merg de minune pe asfalt, eficienta e mare la pedalare, au franari pe jante sau frane pe disc.

Cam toate rotile au spite, modele aerodimanice, rotile de ciclism de sosea sunt mai rezistente si din materiale cu o uzura ceva mai redusa avand in vedere si tipul de teren din orase. Rotile pentru munte au jante cu profil minim, spite din carbon, ele sunt rigide si usor de manevrat pe terenuri accidentate. O roata de bicicleta populara astazi este cea de mountain-bike, are diametru varita, pana la 29, minim 26. Cele de 26 sunt usoare, rezistente, sunt inferioare ca aderenta, suprafetele de contact cu solul sunt mult mai mici, cele de 29 sunt facute special pentru obstacole de tip bolovani sau radacini.

Rotile de la bicicletele de oras seamana in mare parte cu cele MTB, sunt rezistente si simplu de montat, de reparat, au viteze interne si frana interna in butuc. Se pot comanda la nevoie roti produse in fabrica sau realizate in ateliere specializate, din componente separate. Cel din fabrica se testeaza fiecare in parte, sunt proiectate cu cele mai noi tehnologii, cele din ateliere se pot personaliza mai usor pentru ca au fost confectionate din componente separate care se pot combina oricum doreste clientul.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *