Tratamentul parodontologic facut la timp va poate scapa de o afectiune greu de oprit odata ce s-a declansat

Una dintre cele mai raspandite afectiuni in randul indivizilor de toate varstele este parodontoza. Parodontoza poate conduce la pierderea definitiva a dintilor si la o infectare a gingiei cu efecte negative asupra sanatatii orale. Denumita si parodontita marginala cronica aceasta afectiune se manifesta in faza acuta prin miscarea puternica a dintilor in alveole si prin respiratie urat mirositoare determinata de infectia gingivala. Puteti afla aici despre parodontoza din perspectiva unor medici stomatologi cu experienta care au vazut cazuri si cazuri si manifestari diverse ale acestei boli manifestate la nivelul cavitatii bucale. Cauzele care duc la parodontoza sau parodontita sunt multiple, de la predispozitie genetica la diabet zaharat, care ataca tesutul parodontal si paradontiul marginal.

Nu trebuie sa uitam si faptul ca afectiunea cu urmari neprevazute poate sa se manifeste si din cauza ingrijirii precare a danturii, din cauza unui periaj incorect, din cauza medicamentelor administrate in exces. In alte situatii ne trezim ca avem parodontoze din cauze hormonale, la pubertate, din cauza unor gingivite netratate. Efectele secundare ale radioterapiei includ si aparitia paradontozei acute. Daca este sa discutam mai in amanunt despre cum se manifesta parodontoza vom observa adesea ca avem o gingivita care are sangerari mult prea puternice, apar si dureri de dinti, mobilitatea dentara tot creste de la o luna la alta. La nivelul parodontiului apare flora microbiana care infecteaza tesuturile si conduce la piederea dintilor. De obicei pentru un tratament parodontoza de specialitate se merge la un dentist cu experienta, tratamentele trebuie sa dureze luni bune, poate si ani pentru ca pacientul sa scape definitiv de microbii de la nivelul gingiei. Un tratament parodontoza se realizeaza cel mai bine intr-o clinica stomatologica unde sunt medici specializati in tratamente moderne si o echipa mixta care poate veni cu idei si solutii adaptate fiecarui caz in parte. O astfel de clinica stomatologica este si Clinica CityDent, acolo unde va asteapta unii dintre cei mai buni medici stomatologi, tehnica de ultima generatie si solutii moderne de tratament pentru parodontite. Dupa o evaluare serioasa si un control amanuntit medicul stomatolog de la Clinica CityDent va va recomanda o abordare a afectiunii, fie pe cale chirurgicala, fie prin diverse injectii si tratamente locale.

Este important sa schimbati si modul in care periati dintii, tipul de periute utilizate si pasta de dinti folosita. Practic tratamentele acestei afectiuni urmareesc diminuarea masei bacteriene si suprimarea reactiei inflamatorii, prin detartraj, surfasaj sau tratamente cu antibiotice puternice. Igienizarea danturii afectate se va face dupa interventiile chirurgicale la patru sau sase luni, insotita de o igiena impecabila sustinuta de pacient. Mai nou, la Clinica Stomatologica CityDent puteti depista rapid daca aveti predispozitie la boala parodontala. Testul nu e dureros, identifica bacteriile care genereaza boala prin prelevarea unor probe din cadranele cativatii bucale. Medicii parodontologi de la clinica va vor recomanda apoi tratamente si investigatii pentru a scapa definitiv de afectiune.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *