Viitorul internetului

Aparut in urma cu  aproximativ doar 20 de ani, internetul a captat exponential tot mai multi utilizatori. Complexitatea informatiilor, accesul facil la acestea si posibilitatea de a comunica cu oameni aflati la orice distanta sunt cateva aspecte din multitudinea de facilitati oferite de catre reteaua de internet.O data cu evolutia tehnologiei implicit a avut loc si o imbunatatire a serviciilor oferite de marile motoare de cautare, experienta navigarii devenind din ce in ce mai satisfacatoare.

Intrebarea care apare inevitabil este in ce directie vor evolua lucrurile in domeniul IT-ului si la ce nivel de performanta se va ajunge in viitorul mai mult sau mai putin indepartat. Cunoscut este faptul ca tot mai multe personae gasesc accesul la internet ca fiind din ce in ce mai indispensabil. Incepand de la copii de varste fragede si pana la varstnici, timpul investit in lumea virtuala  se extinde. Accesul liber la internet a avut un impact puternic si in ceea ce priveste relatiile interumane. Relatii diverse cum ar fi cele de prietenie, de casnicie, de afaceri isi au punctul de plecare in mediul virtual, multe dintre ele fiind mentinute pe termen lung doar la acest nivel, nedepasind granitele ecranului calculatorului.

Dintr-o alta perspectiva, accesul liber la internet ofera posibilitatea persoanelor din orice categorie la informare si deschide noi opotunitati. Pe de alta parte, accesul la internet de pe diferite aparaturi usor de transportat precum telefonul mobil si tabletele contribuie la facilitarea utilizarii internetului oriunde si oricand. Probabil ca dezvoltarea va aduce cu sine o si mai mare extindere a posibilitatiilor oferite de reteaua de internet. Oamenii vor apela tot mai mult la internet pentru solutionarea problemelor, cautarea de noi oportunitati si in vederea comunicarii. Daca in prezent putem surprinde persoane care se intalnesc si petrec timp navigand de pe telefonul lor, in viitor e posibil ca internetul sa acapareze tot mai mult timpul si sa il reduca pe cel petrecut alaturi de ceilalti.

Oricare ar fi viitorul internetului, lumea si bunul mers al societatii in prezent devin tot mai dependente de acest sistem. In functie de cum, cat timp si in ce scopuri este folosit, internetul poate fi o unealta capabila sa influenteze vietile utilizatorilor.

 

 

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *