Vom primi cumparaturile acasa cu ajutorul robotilor-postasi

roboti-postasiAmazon este prima companie care se ocupa cu vanzari de produse diverse care si-a dorit de mult sa le livreze foarte rapid cu ajutorul unei flote de drone. Spre deosebire de modalitatile clasice de livrare dronele nu raman blocate prin trafic, nu le conduce nimeni, nu trebuie sa mai platesti personal, nu sunt intarzieri din cauza unor trasee nerespectate. Desi proiectul celor de la Amazon este unul realizabil nu o sa vedem prea curand vreo drona care ne aduce un telefon nou.

O companie specializata in vehicule robotice folosite mai ales in razboi vrea sa revolutioneze livrarile si sa permita ajungerea produselor la destinatari prin intermediul unor robotei nu mai mari decat o valiza. Deja compania producatoare de robotei a incheiat un partneriat cu una care are servicii de livrari pentru restaurante, are servicii postale si o retea mare de curieri. In California si Washington se vor livra aceste servicii cu ajutorul unor roboti semi-autonomi de la compania britanica. Robotii pot merge fara probleme 6.4 kilometri, au sase roti, se controleaza de la distanta foarte usor, livrarile sunt facute rapid si in siguranta. Si daca va e teama ca o livrare cu roboti va scumpi si pretul platit pentru transport trebuie sa stiti ca acesta nu se va schimba. Singura modificare este aplicata la nivel de informare client, nu te suna nimeni, doar esti notificat pe telefon. Daca se livreaza mancare sau bunuri ele sunt puse in compartimente speciale, orice furt va putea evitat prin logate pe un link special conceput pentru acest lucru.

Robotii se deplaseaza rapid, nu au nevoie de prea multe indicatii pentru ca se vor orienta in functie de comenzile primite, platile se pot face exact in modul in care se fac de obicei cand se primesc produse, toate lucrurile comandate ajung la timp de fiecare data. Compania producatoare de roboti este detinuta de cofondatorii Skype si are deja 70 de roboti gata de folosit pentru diverse sarcini.

FacebookTwitterGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *